Coronacrisis : Informatiegids voor Sekswerkers

Door de gezondheidscrisis van COVID-19 is het sekswerkers niet langer toegestaan te blijven werken. Het is op het moment van schrijven onmogelijk om uitspraken te doen over wanneer sekswerk in België terug mogelijk zal zijn.

Ondertussen is het niet altijd gemakkelijk om de weg te vinden naar onze rechten en onze opties, zowel op gezondheidsvlak als op financieel vlak.

Deze gids, die zeker niet alle mogelijkheden of hulpbronnen bevat, verzamelt informatie over uw rechten en de belangrijkste diensten in België, zodat u zo goed mogelijk ondersteund kan worden.

Ondersteuning van sekswerkers

De overgrote meerderheid van de sekswerkers is verplicht te stoppen met werken door de overheid, maar doet het uiteraard ook om hun eigen gezondheid en die van anderen te beschermen. Daardoor vallen velen op dit moment volledig zonder inkomen zonder kans te maken op een compensatie van de overheid. Wij en onze projectpartners zijn de afgelopen tien dagen gecontacteerd door sekswerkers in dramatische omstandigheden, die niet eens weten hoe ze nog voor zichzelf of hun kinderen moeten zorgen. Gezien de urgentie van de situatie zijn sommigen van hen zelfs van plan weer aan het werk te gaan, met het risico zichzelf en hun dierbaren in gevaar te brengen.

X