• Steun sekswerkers tijdens het coronavirus

  Zoals jullie allemaal weten en het nu ook allemaal beleven, treft de COVID-19-crisis de hele planeet. In België en elders worden de meest kwetsbare personen, waaronder een heel aantal sekswerkers, het eerst en het hardst getroffen.

  De overgrote meerderheid van de sekswerkers is verplicht te stoppen met werken door de overheid, maar doet het uiteraard ook om hun eigen gezondheid en die van anderen te beschermen. Daardoor vallen velen op dit moment volledig zonder inkomen, zonder kans te maken op een compensatie van de overheid. Wij en onze projectpartners zijn de afgelopen tien dagen gecontacteerd door sekswerkers in dramatische omstandigheden, die niet eens weten hoe ze nog voor zichzelf of hun kinderen moeten zorgen. Gezien de urgentie van de situatie zijn sommigen van hen zelfs van plan weer aan het werk te gaan, met het risico zichzelf en hun dierbaren in gevaar te brengen.

  Om volledig transparant te zijn, heeft UTSOPI een lijst met prioriteiten opgesteld voor toegang tot hulp die uit de pot komt. De volgorde van prioriteit is als volgt:
  – mensen zonder papieren / migranten
  – alleenstaande personen met kinderen
  – geïsoleerde personen met andere personen ten laste
  – mensen zonder ander inkomen of mogelijke overheidssteun

  We doen ons best om alle sekswerkers in België te ondersteunen in deze ongekende crisissituatie, maar we moeten ook moeilijke keuzes maken en zoveel mogelijk voorrang geven aan zij die het meeste risico lopen. We hebben ook dagelijks contact met onze partners, die sekswerkers op afstand kunnen ondersteunen met sociale initiatieven om hen in deze situatie het beste te ondersteunen.

  Om een donatie te doen, met de mededeling “schenking coronavirus utsopi”

  IBAN : BE20 7360 4157 3456

  BIC : KREDBEBB

  X