Noodgeval

Een ongeluk met een condoom?

Voor vrouwen:

In het geval van een gescheurd of afgegleden condoom, doe zeker geen vaginale spoeling. Dit verspreidt het sperma verspreidt. Buig, urineer en duw om het sperma te verwijderen. Als u geen anticonceptie gebruikt, neem dan zo snel mogelijk de morning-afterpil (binnen 72 uur).

Voor mannen:

Een soa-test wordt aanbevolen in geval van twijfel of risicovolle geslachtsgemeenschap. Deze screening is des te belangrijker omdat het mogelijk is om een ​​soa te dragen zonder het te beseffen. Voor meer informatie over deze tests kunt u bij de volgende personen terecht:

  • een medisch hulpverlener of een huisarts, gynaecoloog;
  • een informatiecentrum met gratis soa-tests en diagnostiek;
  • een centrum voor familiale planning;
  • een hulporganisatie voor sekswerkers die u een soa-test zal aanbieden.

In elk van deze gevallen zal uw anonimiteit gerespecteerd worden.

Komt nog.

Bent u het slachtoffer van geweld?

Breng uzelf in veiligheid, vraag hulp aan een vertrouwenspersoon en/of bel de politie.

In het geval van verkrachting:
Bewaar alle bewijzen van de geweldpleging, was u niet (zelfs niet de intieme zones) en hou de kleren aan die u droeg op het moment van de agressie alsook het condoom in het geval er één gebruikt werd.
We raden u aan uw kwetsuren te laten vaststellen door een dokter en een medisch certificaat te laten opstellen dat u van pas zal komen wanneer u beslist klacht neer de leggen.
U kan ook een noodbehandeling tegen HIV (PeP) opstarten en noodcontraceptie om niet ongewenst zwanger te worden.
U kan ook contact opnemen met een hulporganisatie voor sekswerkers, om u te begeleiden bij elk van deze stappen.

Sekswerk is een veeleisende baan waarin velen geconfronteerd worden met grote eenzaamheid. Die eenzaamheid komt voort uit de geheimhouding waartoe men vaak verplicht is, of met het gevoel vast te zitten, geen andere keus meer te hebben. Deze twee gevoelens leiden soms tot een burn-out. Het is net hierom dat het zo belangrijk is niet alleen te zijn.

Symptomen van uitputting door werk lijken sterk op die van depressie: chronische vermoeidheid en mentale uitputting, die niet verdwijnen, zelfs niet na een periode van ontspanning zoals een vakantie.
Een gevoel van afstand tot het werk, een verlies van het gevoel van plezier en motivatie rondom het werk, wat kan leiden tot de wens van baan te willen veranderen.
Fysieke klachten, zoals slapeloosheid, terugkerende ziektes, een gebrek aan eetlust, problemen met de vertering, hoofd- en rugpijn, misselijkheid, hartkloppingen.
Psychische klachten: verhoogde irritatie, interne onrust, de onmogelijkheid van het werk los te komen, agitatie, een gevoel van leegte, lusteloosheid, angst, verveling, wanhoop, gelatenheid, frustratie, een gevoel van nutteloosheid.
Moeilijkheden zich te concentreren en beslissingen te nemen, twijfels over zichzelf.
Verandering van gedrag, bijvoorbeeld zich in zichzelf terugtrekken, hyperactiviteit, consumptie van middelen met een hoog risico op verslaving, geen interesse meer in ontspannende activiteiten.

Als deze symptomen u bekend in de oren klinken, kom dan praten met de sociaal werkers van Violett: zij zullen u een luisterend oor bieden en u helpen om oplossingen te zien waar u geen hand voor ogen meer ziet.

X